Ett paradis för golfare

 

Öland är inte bara solen och vindarnas ö. Det är också alla golfares paradis. På ön finns sju golfbanor som erbjuder utmaningar för såväl låghandikappare som nybörjare.

 

Varje år avgörs också ett antal tävlingar som är öppna för besökare.

Läs mer på www.golfensoland.se

 

 

Byxelkroks GK

Ölands nordligaste bana med flest soltimmar i Sverige finns i Enerum, strax söder om Byxelkrok. Banan är omgiven av ett naturskönt ängs- och lövskogslandskap med blommande orkidéer under vår och försommar. Du kan bo bekvämt i moderna lägenheter eller stugor, en halv chip från första tee.

www.byxelkroksgk.se

 

Böda Sand GK

Böda Sand är en vacker och utmanande skogsbana för duktiga golfare, men är också en möjlighet för den som inte har hunnit skaffa grönt kort att få spela på en "riktig" bana.

www.bodasandgk.se

 

Ölands Golfklubb

Ölands äldsta golfbana och norra Ölands enda med 18 hål. Standarden på banan håller hög kvalitet. Fritt dropp för orkidéer. Banan har tilldelats, som Ölands första golfbana, Svenska Golfförbundets miljödiplom. Här finns också en trivsam restaurang med raggmunk som specialitet.

www.olandsgk.se


Ekerum Golf & Resort
Med två riktiga 18-hålsbanor som sträcker sig genom kulturrik och vacker natur som bjuder på en perfekt helhetsupplevelse för alla golfälskare. I anslutning till banorna finns bra boende och trevliga restauranger.
www.ekerum.com


Ekerums Golf & Resort (Halltorp)

En 9-håls parkbana som ligger på landborgssluttningen ner mot naturreservatet Halltorps hage och med milsvid utsikt över Kalmarsund.

http://www.ekerum.com/golf/halltorp

 

Saxnäs Golf

Saxnäs golfbana är en vacker park- och skogsbana med stora ekar och omsorgsfullt inlagda vattenspeglar. Med sitt läge intill Kalmar sund bjuder banan på många vackra vyer längs de 18 hålen.

www.saxnasgolf.se

 

Grönhögen Golf Links

Grönhögen är Ölands sydligaste bana och en utmaning för varje sann golfare. Ett 80-tal torvade bunkrar, vinden och doften från havet, öppna vidder och vidsträckta tees för tankarna till de klassiska linksbanorna i Skottland.

www.gronhogen.se

Arrangemang 2022


Böda Sand GK
Böda Beach Club Open
ICA Böda Sand Open
Ladies Invitational
Böda Sand Café Open
Broken Club Open
www.bodasandgk.se
 

Ölands Bank Junior Tour

Saxnäs

Grönhögen

Böda/Byxelkrok

Ölands Golfklubb

Ekerum

www.golfensoland.se