Evenemang 2022

 

Öland Spirar 

www.olandspirar.se
 

Ölands Skördefest v 38

www.skordefest.nu
 

Sommarkoncerter

Borgholms Slott

www.borgholmsslott.se

 

Ölands Djurpark

www.olandsdjurpark.com

 

Borgholms Badhus

www.borgholmsbadhus.se

 

Det händer i Borgholm

www.handlaiborgholm.nu

 

Ölands Köpstad

www.olandskopstad.se


Bingo i Persnäs
Varje torsdag kl 19.00. Från april-september.
www.paif.nu

 

Marknader

Läs mer

 

Det händer alltid något på Öland

 

På Öland blir det aldrig långtråkigt. Året runt händer det spännande saker på ön. Mest under den ljusa tiden på året men även när Öland drar på sig vintertäcket.

 

Varje år arrangeras ett stort antal konserter. Många av Sveriges mest kända artister som lockar storpublik kommer hit. Runt omkring på ön anordnas också konserter i det mindre formatet med allt från visor och jazz till klassisk musik.

 

På Öland finns flera intressanta museer som speglar såväl konstlivet på ön som den öländska historien och naturen. Och om mat kan räknas till kultur är Öland lyckligt lottat. Här finns flera restauranger och krogar som tar dig till gastronomiska höjder. Men också små mysiga gårdsbutiker som säljer allt från egenproducerad getost till struts.

 

Varje år arrangeras också Ölands skördefest – ett arrangemang som lockar tusentals besökare. I slutet av september slår "Sveriges skafferi" upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning och provsmakning av odlarårets resultat. Dessutom har många av Ölands många konstnärer och hantverkare öppet hus samtidigt.