En utmaning
 

för alla med spring i benen
 

Välj mellan långa eller korta rundan

Efter starten vid hamnen i Färjestaden, bär det iväg ut i vackra öländska landskapet. Ute efter banan och vid växlingsplatserna hejas du fram av dina lagkamrater och andra intresserade som följer stafetten, i år för 43:a gången.

Beroende på hur många som är med i laget eller kompisgänget erbjuder Kyrkstafetten två alternativ. Långa banan med 11 sträckor som är på mellan 2,7 och 7,9 km med en totallängd på 66 km. Korta banan med 6 sträckor på mellan 2,4 och 5,2 km och totalt 23 km.

Långa banan har två klasser, damklass och öppen klass (män eller mixad). Här finns också en klass för lagidrottare som tillhör föreningar i Ölands Idrottskrets. Här sker en prestigefylld kamp om vilket fotbolls-, innebandylag eller annat lag som har bästa konditionen på ön.

För oss som arrangerar Ölands Kyrkstafett är det en självklarhet att ge bästa möjliga service. Ett stort antal funktionärer hjälper till ute på banan, vid växlingsplatserna, samt vid start och mål. Vi servar med individuella sträcktider, mellantider och lagens sluttider. En speaker följer tätstriden från start till mål via högtalarbil. Vid målgången får slutsträckans löpare ta emot Kyrkstafettens speciella medalj till alla i sitt lag.

Efter målgång bjuds alla deltagare på den traditionella grillfesten med kyckling, potatissallad, sallad, bröd och dryck. Under grillfesten sker prisutdelningen där de bästa lagen premieras. Övriga deltagande lag är dessutom med i utlottningen från det digra prisbordet.

Alla är varmt välkomna till 2022 års kyrkstafett!

Snabbfakta Ölands kyrkstafett

När: 7 maj 2022
Sista anmälningsdag: 24 april
Startavgift korta banan: 800 kr 
Startavgift långa banan: 1 300 kr
Starttid: Kl 10.00 i Färjestaden vid hamnplanen Färjestaden
Beräknad målgång korta banan: Kl 11.20
Beräknad målgång långa banan: Kl 13.35-13.45
Prisutdelning: Kl 15.00
Grilltält och servering öppet: Från kl 11.00
Mer information: www.olandskyrkstafett.se
Kontaktperson: Carl-Gustaf Nilsson
Telefon: 0704-44 31 02

Mer information hittar du på www.olandskyrkstafett.se